Човекът през целия си живот с всичките си дейности е в постоянно търсене на вратата към себе си. Да открие кой е той, откъде идва и накъде отива - да се прибере "у дома". В днешното динамично време свързано с постояни промени, човечеството има нужда от нов тип духовно съзнание - алтернатива, която да го предпази от загубване в собствената му динамика. Естествената потребност от развитие на човешкото съзнание и духовност е довела до създаването на много духовни центрове по света.

"Universum-Centrum" Варна е един от най-големите духовни центрове в България. Целта му е да интегрира духовността в ежедневието и предостави възможност на всеки търсещ да открие нови хоризонти - да опознае и осъзнае себе си - за да може да живее по-пълноцено и с повече радост. Създателите и членовете на центъра са ученици и приятели на Занко, които дават своя принос за подпомагане на делото му - всички те живеят и работят на базата на "интелигентността на сърцето" - изграждат заедно обща среда за изграждане на ново съзнание. В центъра се развива многоообразна дейност за създаване на културен и духовен обмен: зала за медитация и релаксация, езотеричен магазин, център за холистична медицина, езотеричен туризъм. Хора от различни страни посещават "Universum-Centrum" - врата за всеки към свободата, любовта и себепознанието.

 
 

Контакт:

"Universum-Centrum"
Бул. Мария Луиза № 13
9000 Варна, България

Tel.: ++359 /52/ 612 550
Fax: ++359 /52/ 699 028
e-mail: info@universum-centrum.com

Линкове към дейностите на центъра:

www.universum-еssencia

Уеб страница на "Universum-Essencia" Варна - центъра за медитация и духовност. Предлага възможност за всеки търсещ, независимо от възрастта и произхода му да намери пътя към себе си.

 
www.universum-esoterica

Уеб страница на "Universum-Esoterica", която е част от "Universum-Centrum". Предлага богат избор на духовна литература, медитативна музика и езотерични предмети от цял свят. Тук може да получите информация за дейността на целия център.

 
www.universum-medical

Уеб страницата за "Universum-Medical" Варна. Център за здраве и хармоничен живот в който обединяват усилията си лекари и масажисти от различни сфери на класическата и алтернативната медицина. В холистично ориентираната си практика използват методи от областите: масажи, двигателна терапия, аюрведа, хранителна терапия и медитация.

 
www.universum-travel

Уеб страница на "Universum-Travel" Варна - организира пътувания с историческа, културна и духовна насоченост в страни от Балканския полуостров, Европа и Азия - туроператор за пътувания и мероприятия със Занко. Предлага специални програми за младежи, семейства с деца, организира семинари, медитации и уединение.